keskiviikko 20. elokuuta 2014

Look up

Heippa!

Viime päivät ovat kuluneet hieman sekavissa tunnelmissa - välillä oon ollut tosi onnellinen, kun taas välillä voisin vaan nukkua koko päivän ja olla omissa oloissani kaikessa rauhassa. Tällä hetkellä mulla on myös poskiontelontulehdus ja antibioottikuuri - ja kaiken tämän lisäksi ylppäreihinkin pitäisi jaksaa lukea.

Päiväni piristyi kummasti tänään iltapäivällä, kun tulin koulusta kotiin ja huomasin postilaatikossa uuden Cosmopolitanin! Uusi Cosmo oli kiva piristys synkkään syysiltaan ja erityisesti muutamat artikkelit herättivät kiinnostukseni. Ajattelin tehdä tästä postauksestani hieman syvällisen ja avata ajatuksiani kyseessä olevasta asiasta, josta myös uudessa Cosmossa puhuttiin. En kuitenkaan paljasta koko lehden artikkelia vaan puhun enemmänkin omista mietteistäni vedoten lehden artikkeliin.

Ajattelin puhua tällä kertaa siis Somesta eli sosiaalisesta mediasta. Tiedätte varmaankin, että sosiaaliseen mediaan kuuluvat WhatsApp, Kik, Tinder, Instagram, Facebook yms. Sosiaalinen media on helppo tapa pitää ihmisiin yhteyttä, jos heitä ei näe joka päivä.

Tiedän itsekin olevani koukussa sosiaaliseen mediaan. Kun istun bussissa - kaivan kännykän esille ja avaan WhatsAppin, kun kävelen kaupungilla - avaan Facebookin, kun istun kotisohvalla - avaan Instagramin, kun menen illalla nukkumaan - avaan Kikin. En useinkaan pidä siitä, että näpräilen kännykkääni, mutta monella herääkin kysymys "mitä muuta tekisin, jos en olisi sosiaalisessa mediassa?" Liiallinen kännykän näpräily on jopa epäkohteliasta, jos vieressä istuu ihana kaveriporukka ja kaikki vain tekstailevat koko ajan omilla kännyköillään.

Ennen kuulumisia kysyttiin kahvilla, nykyään WhatsAppissa, Kikissä tai Facebookissa. Somettaminen on paljon nopeampaa ja helpompaa(, kun sen osaa.) Kännykkä voi olla myös pakopaikka - esine, jonne voi uppoutua, jotta ei tuntisi oloaan ulkopuoliseksi tai yksinäiseksi. Somessa vierähtää helposti monia tunteja - huomaamattaan.

Sosiaalinen media ei kuitenkaan mielestäni ole huono juttu. Somessa jutteleminen käy nopeammin ja vaivattomammin, mutta ympärillä olevia ihmisiä ei siltikään saa unohtaa. Myös ujot saavat helpommin äänensä kuuluviin sosiaalisen median kautta.

Kannattaa myös miettiä, onko kaikki some-kerrat ehdottoman tarpeellisia vai vain ajanhukkausta, jonka aikana voisi tehdä jotain paljon tärkeämpääkin? Some-kerrat ovat kyllä hyviä hetkiä silloin, kun aivot voi hetkeksi "ripustaa narikkaan" ja saa hetken olla ihan omissa oloissaan.

Kyseessä olevaan aiheeseen on myös hyvä video Youtubessa, johon on tässä linkki: Look Up
Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa! (:

Mitä jos seuraavan kerran olisit aidosti läsnä kavereidesi kanssa ollessasi?
♥ Lindusofiiia

PS. Tästä taisi tulla vähän sekava teksti, mutta koitetaan pärjätä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti